marți, 3 ianuarie 2017

Ex- ministrul MOTOC (duca-se...) zicea ca rezervistilor le place austeritatea !

M.Ap.N, M.A.I si S.R.I. au cerut conducerii Comisiei pentru aparare din Camera Deputatilor sa nu modifice art.40 din OUG 57/2015 (ordonanta lui Ciolos) care fura din drepturile noastre de pensii ,deoarece «  reactiile din partea beneficiarilor sunt pozitive » !
Asteptam de peste un an de zile modificare (anularea) art.40 din OUG 57/2015 prin care s-a diminuat baza de calcul a pensiilor militare (de la 65% pana la maxim 85%),ceea ce inseamna aproape un sfert din drepturile existente in Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
Si nu intelegeam de ce procesul legislativ treneaza,avand in vedere angajamentele unor oameni politici, ba chiar a unor partide politice pe care,in naivitatea noastra de oameni invatati cu cinstea si onoarea cuvantului dat, nu le-am fi banuit de magarii.  
Pe parcursul legislativ, Senatul a adoptat Legea de aprobare,cu modificari de text care nu ne satisfac absolut de loc, deoarece efectele au ramas.Adica ramanem tot pe minus.Cititi AICI

Camera Deputatilor  nici nu s-a invrednicit sa o faca, documentul cu pricina zace la Comisia pentru aparare inca din luna septembrie 2016.
Si iata ca am identificat un posibil raspuns (mai precis,o parte a acestuia) :
Ministrii apararii, internelor si seful SRI au garantat Comisiei pentru aparare din Camera Deputatilor ca OUG 57/2015,(art.40) este buna asa cum a fost adoptata ,atat timp cat beneficiarii pensiilor militare sunt multumiti !

Col.r.Dan M.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu