miercuri, 9 noiembrie 2016

ASTAZI ,DESPRE DRUMUL LUNG AL CAINELUI SI GRIJA ALTORA

( Ia cititi AICI si mergeti la vot ca nu cumva sa piara intelighentia  de dreapta, care tocmai a luat una peste ...vot in State !)


Niste randuri aparute in Curs de guvernare.ro

"Pensiile înregimentaÈ›ilor – se poate ajunge È™i la 105% din valoarea veniturilor lunare obÈ›inute când munceau
S-a revenit, tot sub formula pensiilor ocupaționale, și la pensiile calculate special pentru cei din Ministerul Apărării Naționale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și serviciile secrete (SRI, SIE, STS).
Aceste pensii sunt plătite prin casele proprii de pensie.
Conform celor mai recente date sunt:
·       76.700 de pensionari la MApN
·       69.180 pensionari la MAI
·       9.414 de la SRI.
La MAI, numărul a crescut semnificativ în câteva luni – în ianuarie existau 59.407 persoane care provin din structurile actuale È™i anterioare ale MAI sau urmaÈ™i ai acestora.
Anul acesta li s-au recalculat pensiile pe algoritmul adoptat de parlamentari (anul trecut și la presiunea lui Gabriel Oprea), dar cu unele corecții făcute de actualul Executiv, astfel încât să nu se ajungă la pensii duble față de veniturile deținute în ultimele luni.
...........................
În evidenţa Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. figurau în ianuarie 2016:
·       38.600 de pensionari deÅ£inători ai ordinului „Meritul militar” clasa I
·       15.900 cu clasa a II-a
·       13.500 cu clasa a III-a
·       7.900 nu deÅ£ineau acest ordin (dar vor avea probabil toate È™ansele să-l primească până la pensionare)- aiurea-n tramvai !(n.n.)
Statistica pensiilor de militar:
·       Pensia medie la MApN a fost în septembrie de 2.995 de lei
·       Cea mai mare pensie plătită de MApN – 28.496 lei (fost director regie autonomă)
·       10 beneficiari primesc pensii între 20.000 – 25.000 lei, din care 7 persoane au fost magistraÅ£i militari  (pai ce,astia-s militari ? n.n.)
·       ÃŽn evidenÅ£ele Casei de pensii sectoriale a MApN se găsesc 779 de pensionari având gradul de general aparÅ£inând MApN ÅŸi altor instituÅ£ii din cadrul Sistemului NaÅ£ional de Apărare, Ordine Publică ÅŸi Siguranţă NaÅ£ională

CEA MAI MARE PENSIE, DE 38 DE ORI MAI MARE DECAT PENSIA MEDIE 

Cea mai mare pensie Ã®n România este de aproape 41.000 de lei (de 38 de ori mai mare decât pensia medie în sistemul de stat -930 d elei) È™i este câștigată de un fost magistrat.
Sau, era la sfârÈ™itul lunii septembrie, deoarece presa a relatat de curând că fostul procuror general al României Ilie BotoÈ™ (demis din funcÈ›ie după fuga din È›ară a lui Omar Hayssam), ar încasa o pensie de 51.000 de lei.
Celelalte poziții din top 10 sunt adjudecate de personalul navigant civil, pensii speciale despre care nimeni nu-și mai amintește cum au ajuns să intre prima dată în lista specialelor:


AÈ™adar, nu există nicio pensie de magistrat care să ajungă la valoarea de care vorbea ministrul JustiÈ›iei, Raluca Prună.
Asta nu înseamnă că sumele încasate de magistrați după pensionare nu sunt impresionante, așa cum arată ultimul tabel"....s.a.m.d.

Dan M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu